ua en ru

Лотерейний ринок сьогодні фактично неконтрольований, - Мінфін

Лотерейний ринок сьогодні фактично неконтрольований, - Мінфін Фото: Сергій Марченко (Апостроф)

У Мінфіні назвали ситуацію на лотерейному ринку "дуже складною"

Ринок по випуску та організації лотерей в Україні на сьогоднішній день є фактично неконтрольованим. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив заступник глави Міністерства фінансів Сергій Марченко.

Як відомо, на Мінфін покладено обов'язок щодо формування державної політики у сфері випуску і проведення лотерей, а також нормативно-правове регулювання цієї сфери.

"Ситуація дуже складна. Фактично ми маємо неконтрольований ринок, я його так називаю", - зазначив заступник міністра фінансів.

Марченко також визнав, що в Україні існує ринок заборонених азартних ігор, який є для суспільства складною проблемою, на вирішення якої у Мінфіну не вистачає повноважень.

"Я хочу, щоб ви чітко розуміли: є певна суспільна проблема, для вирішення якої недостатньо тільки повноважень Мінфіну. Суть проблеми в тому, що у нас є де-факто нелегальний ринок азартних ігор, який де-юре незаконний, і напівлегальний ринок лотерей", - наголосив Марченко.

Він зазначив, що для вирішення цієї проблеми був розроблений Мінфіном законопроект, який, втім, не знайшов підтримки у Верховній раді.

"Мова йде про урядовий проект закону України "Про детінізацію ринку азартних ігор та забезпечення доходами бюджету з метою виконання соціальних зобов'язань", який передбачає комплексне врегулювання проблеми у сфері грального бізнесу, у тому числі лотерей. Це ключовий законопроект, але він і ряд альтернативних депутатських законопроектів з питань регулювання грального бізнесу та лотерей не розглядаються Верховною Радою, не розглядаються комітетами, не розглядаються спеціально створеною робочою групою з розгляду поданих законопроектів про законодавче унормування ринку азартних ігор та розробки єдиної концепції функціонування цього ринку. Тобто до цього законопроекту нікому немає справи", - зазначив Марченко.

Як відомо, зазначений законопроект, згідно з висновками, опублікованими на сайті Верховної Ради, не відповідає нормам антикорупційного законодавства.