ua en ru

У Лондоні знайшли елітну нерухомість компаній, що належали Труханову, - ВВС

У Лондоні знайшли елітну нерухомість компаній, що належали Труханову, - ВВС Фото: Геннадій Труханов (РБК-Україна/Віталій Носач)

У Лондоні знайшли 8 об'єктів нерухомості, придбаних офшорною компанією Rubicon Group

У Лондоні знайшли вісім об'єктів нерухомості, придбаних за допомогою офшорної корпорації Rubicon Group, компанії якої знаходилася під контролем мера Одеси Геннадія Труханова. Про це повідомляє в розслідуванні "ВВС Великобританія".

Повідомляється, корпорація зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Встановлено, що Rubicon Group пов'язують з так званою "Одеської нафтової мафією". Документи архіву Paradise papers вказують на те, що ряд компаній Rubicon Group перебували під контролем Труханова.

Transparency International закликає Національне агентство з розслідування кримінальних справ Великобританії розслідувати походження коштів, за які були придбані лондонські активи цієї офшорної компанії.

Як відомо, Труханов також є фігурантом одного з виробництв Національного антикорупційного бюро України. При цьому він заперечує будь-які правопорушення зі свого боку.

Повідомляється, що попередні розслідування "Transparency International Великобританія" виявили на території королівства нерухомість вартістю 4,4 млрд фунтів стерлінгів, придбану на кошти сумнівного походження. Частина цих об'єктів вартістю 762 млн фунтів стерлінгів належить особам з України.

Нагадаємо, по справі Труханова детективи Національного антикорупційного бюро України також перевіряють епізод з придбанням колишнього аеродрому "Застава" у 2016 році.