ua en ru

У Лондоні десятки тисяч осіб протестували проти політики уряду Кемерона

У Лондоні десятки тисяч осіб протестували проти політики уряду Кемерона Фото: частина демонстрантів вимагала відставки прем'єра

Вони висловили обурення запланованими заходами економії у сферах охорони здоров'я та освіти

Десятки тисяч осіб у Лондоні 16 квітня вийшли на демонстрацію проти політики економії уряду прем’єр-міністра Девіда Кемерона. До акції протесту долучилися, зокрема, прибічники опозиційної Лейбористської партії та представники профспілок, повідомляє AFP.

Зазначено, що близько 50 тисяч людей узяли участь у марші, який завершився мітингом на Трафальгарській площі. Організатори оцінили кількість учасників у 150 тисяч.

Під час акції її учасники висловили обурення передусім запланованими заходами економії у сферах охорони здоров'я та освіти.


"Боротьба проти жорстких заходів економії - боротьба нашого часу", - наголосила представниця лейбористів Діане Ебботт.

На її думку, політика економії уряду Кемерона ставить під загрозу британську систему охорони здоров'я, будівництво муніципального житла та майбутнє молодого покоління.

Частина демонстрантів вимагала також відставки глави уряду консерваторів через офшорний скандал.

"Він має піти", - зазначалося на багатьох плакатах.

Нагадаємо, 9 квітня у столиці Великобританії відбулася акція з вимогою відставки Девіда Кемерона, у якій взяли участь близько двох тисяч осіб. Хвиля обурення здійнялася після оприлюднення так званих "панамських документів", згідно з якими покійний батько володів офшорною компанією, а сам Кемерон згодом визнав свою участь у ній.