ua en ru

Лондон втратить 350 млрд доларів без торгової угоди з ЄС, - The Independent

Лондон втратить 350 млрд доларів без торгової угоди з ЄС, - The Independent Фото: Brexit

Економіка Великобританії втратить протягом 15 років 348 млрд доларів

Економіка Великобританії втратить 348 мільярдів доларів протягом 15 років, якщо вийде з Євросоюзу без торговельної угоди з Брюсселем. Про це свідчать дані дослідження платформи The Best for Britain Group, передає The Independent.

Так, прогнози засновані на витоках урядової інформації. Згідно зі сценарієм, якщо Лондону все ж таки вдасться досягти угоди з Брюсселем про вільну торгівлю, падіння ВВП Сполученого Королівства за 15 років складе 181 млрд доларів. Якщо уряд королівства змінить позицію і збереже членство Великобританії в митному союзі і єдиному європейському ринку, втрати складуть близько 72 млрд доларів.

Голова The Best for Britain Group Марк Маллок-Браун зазначив, що Brexit найсильніше вдарить по сферах охорони здоров'я, освіти та соціальних послуг королівства.

Відзначимо, що офіційні переговори між Лондоном і Брюсселем щодо умов, на яких Великобританія вийде з ЄС, почалися 19 червня 2017 року в бельгійській столиці. За рік до цього на референдумі з цього питання в Сполученому Королівстві перемогу з результатом 51,9% здобули противники євроінтеграції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Великобританії витратив близько 1 тис. фунтів (1,3 тис. доларів) на доставку в Брюссель офіційного листа про вихід країни із Європейського Союзу.