ua en ru

У "ЛНР" заявили, що готові передати Україні 44 ув'язнених, засуджених до 2014 року

У "ЛНР" заявили, що готові передати Україні 44 ув'язнених, засуджених до 2014 року Фото: Тоні Фріш (Facebook/штаб АТО)

Координатор ОБСЄ Тоні Фріш відвідав ув'язнених Суходільської виправної колонії

Ув'язнені Суходільської виправної колонії в самопроголошеної "Луганської народній республіці", засуджені до 2014 року, виявили бажання перевестися на підконтрольну Україні територію для відбування залишку терміну. Про це повідомляє сепаратистське агентство "Луганскинформцентр".

Згідно з інформацією видання, про це в'язні заявили під час відвідування їх координатором гуманітарної підгрупи Контактної групи від ОБСЄ Тоні Фрішем.

Наголошується, що на зустрічі також була присутня представник "ЛНР" у робочій групі з гуманітарних питань Контактної групи, керівник робочої групи щодо обміну полоненими Ольга Кобцева та голова Міжвідомчої комісії "З питань передачі засуджених до 2014 року, які відбувають покарання в установах виконання покарання (УВП) "МВС" "ЛНР" в виправні установи на території України", "перший заступник глави МВС" "ЛНР" Роман Ведмеденко.

Ведмеденко підтвердив Фрішу, що в рамках комісії були розглянуті заяви засуджених, "по 44 з них прийнято рішення про готовність передати їх на територію, підконтрольну Україні".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тоні Фріш у суботу, 8 вересня, відвідає окуповані території Донецької та Луганської областей, де зустрінеться з українськими заручниками.