ua en ru

У ЛНР ввели "митний збір" за в'їзд на окуповану територію

У ЛНР ввели "митний збір" за в'їзд на окуповану територію Фото: Ігор Плотницький

"Митний збір" становить від 2 до 10 євро

У так званій "Луганській народній республіці" (ЛНР) ввели "митний збір" за в'їзд на окуповану територію. Відповідний закон підписав ватажок ЛНР Ігор Плотницький.

"Митними зборами є обов'язкові платежі, що стягуються виконавчим органом державної влади "Луганської народної республіки", який проводить державну політику і здійснює функції у сфері митної справи, за вчинення ним дій, пов'язаних з митним оформлення товарів і предметів, їх зберіганням та супроводженням, справлянням єдиного збору з транспортних засобів, які в'їжджають на митну територію "Луганської народної республіки", - йдеться в документі

Таким чином, у ЛНР ввели "митні збори", зокрема, за оформлення товарів та інших предметів; за перебування товарів та інших предметів під митним контролем; за митне супроводження підакцизних товарів, а також запроваджено єдиний збір з транспортних засобів, які в'їжджають на територію ЛНР.

Так, "митний збір" для вантажопасажирських автомобілів (крім легкових автомобілів за типом кузова "пікап") у разі переміщення з товаром складає 2 євро за кожен транспортний засіб, для автобусів з кількістю місць від 10 до 30 місць включно - 2 євро за кожен транспортний засіб.

Для автобусів з кількістю місць понад 30 місць плата становить 5 євро, як і для вантажних автомобілів з/або без причепів та тягачів з/або без напівпричепів загальною вагою до 20 тонн включно.

Для вантажних автомобілів з/або без причепів та тягачів з/або без напівпричепів загальною вагою понад 20 тонн до 60 тонн, а також від 60 тонн (за кожні наступні 10 тонн додатково) "митний збір" становить 10 євро.

Для залізничного вагонів, контейнерів на залізничній платформі плата складає 2 євро за кожен транспортний засіб.

Разом з тим, "транспортний збір" не стягується у разі в'їзду в ЛНР авіаційних транспортних засобів, залізничних вагонів без вантажу, залізничних пасажирських вагонів, легкових автомобілів (до 10 посадочних місць).

"Закон" набув чинності 28 жовтня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОБСЄ заявила про перешкоджання діяльності СММ з боку бойовиків у районі розведення сил.