ua en ru

У ЛНР впевнені у швидкому звільненні полонених російських спецназівців

У ЛНР впевнені у швидкому звільненні полонених російських спецназівців Фото: ватажок ЛНР Ігор Плотницький

Бойовики вже обговорювали це питання з Віктором Медведчуком

Полонені російські спецназівці Євген Єрофєєв і Олександр Александров, затримані у зоні АТО 16 травня, першими включені в списки на обмін. Про це сьогодні повідомив ватажок так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігор Плотницький, передає сепаратистський сайт "ЛуганскИнформЦентр".

"Ми вчора і позавчора відпрацьовували це питання, в тому числі і з Медведчуком (спецпредставник України в тристоронньої контактної групи, - ред.). Я думаю, в найближчому майбутньому ми вирішимо це питання, і вони повернуться на батьківщину", - заявив Плотницький.

При цьому він зазначив, що на питання про те, чи є ці бійці кадровими російськими військовими, повинні відповідати в Міноборони РФ.

"Це питання - не до мене. Але хочу вас запевнити в тому, що все, що у нас тут добровольці, це все наші люди", - підкреслив ватажок ЛНР.

Нагадаємо, 16 травня в районі міста Щастя були затримані двоє російських спецназівців - Олександр Александров Євген Єрофєєв.

Пізніше в Міноборони РФ заявили, що затримані спецназівці є колишніми військовими.

Сьогодні Служба безпеки України оприлюднила відео допиту Александрова і Єрофєєва, де вони зізнаються в тому, що є російськими військовослужбовцями і розповідають подробиці свого перебування на Донбасі.

Відзначимо, раніше в СБУ виключили обмін спецназівців.