ua en ru

ЛНР повідомила про відвід від лінії зіткнення більше 50 танків

ЛНР повідомила про відвід від лінії зіткнення більше 50 танків Фото: відведення військової техніки в ЛНР

Відведення танків відбувається з територій, прилеглих до Луганська

"Влада" самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) сьогодні, 3 жовтня, в рамках виконання мінських угод відвела від лінії зіткнення більше 50 танків. Про це сепаратисткому "Луганському інформаційному центру" повідомив представник "оборонного відомства" ЛНР.

У штабі "народної міліції" уточнили, що в суботу відбувається відведення танків з територій, прилеглих до Луганська.

Зокрема, мова йде про Олександрівський полігон і район колишньої бази компанії "Транспеле". Крім того, планується відвести танки з району села Новогригорівка Слов'яносербського району. Бойова техніка пересувається до нових місць дислокації, які перебувають не менш ніж у 15 км від лінії зіткнення.

Представник "міліції" ЛНР зазначив, що колони техніки здійснювали марші у присутності представників місії ОБСЄ.

Нагадаємо, як заявив офіційний представник генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, українські війська почали відведення озброєнь калібру менше 100 мм від лінії зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Водночас в ДНР заявили про готовність розпочати відведення після 18 жовтня за відсутності боїв.

Напередодні Президент України Петро Порошенко повідомив, що на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Парижі вдалося домовитися про початок відводу озброєння калібром менше 100 мм з лінії зіткнення сторін на Донбасі із 3 жовтня.