ua en ru

У ЛНР поширюють чутки про "епідемії", що прийшли в Україну через безвіз з ЄС

У ЛНР поширюють чутки про "епідемії", що прийшли в Україну через безвіз з ЄС Фото: Дмитро Тимчук (УНІАН)

Ватажки "республіки" дискредитують безвізовий режим між Україною та ЄС

У самопроголошеній "Луганській народній республіці" (ЛНР) місцеві ватажки роблять спроби дискредитувати безвізовий режим України з ЄС та знизити кількість поїздок місцевих жителів на неокуповану територію України. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, до дискредитації активно підключається "санепідемстанція ЛНР". Зокрема, співробітники СЕС посилено поширюють серед місцевих жителів чутки про епідемії різних хвороб (кору, холери, сказу, ботулізму, сальмонельозу) у причорноморському регіоні України.

"Нібито після "відкриття безвиза" йде "неконтрольована міграція населення", при цьому "в Україні спостерігається недопоставка вакцинирующего матеріалу", - повідомив Тимчук.

Він додав, що за версією "СЕС", нібито всі ці небезпечні хвороби завозяться з Румунії. З подібним зверненням виступив "головлікар республіканської СЕС ЛНР" Дмитро Докашенко, який застерігає місцевих жителів від виїзду на неоккупированную територію України.

Нагадаємо, у Державній думі Російської Федерації можуть узаконити публічна відмова від громадянства України.