ua en ru

ЛНР планує "націоналізувати" підприємства Ахметова

ЛНР планує "націоналізувати" підприємства Ахметова Фото: український бізнесмен Рінат Ахметов

Плотницький попередив про намір "націоналізувати" шахти Ахметова

Самопроголошена "Луганська народна республіка" планує "націоналізувати" підприємства ДТЕК українського бізнесмена Ріната Ахметова. Про це заявив ватажок ЛНР Ігор Плотницький, передають сепаратистські ЗМІ.

"Ми дуже довго і терпляче мирилися з перебуванням на нашій території нерезидентів (юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців), які, не визнаючи республіку, здійснюючи господарську діяльність на нашій землі, використовуючи її надра, трудові ресурси, збагачувалися самі і збагачували Україну", - заявив Плотницький.

За його словами, "народна рада ЛНР" розглянула встановлення граничного терміну реєстрації підприємств до 31 березня 2017 року на підконтрольній території. В іншому випадку на ці підприємства введуть "державне управління".

У заяві Плотницький підкреслює, що "націоналізація" поширюється на ТОВ ДТЕК "Свердловантрацит" і ТОВ ДТЕК "Ровенькиантрацит", які входять в групу підприємств Ахметова. Крім того, ЛНР може "націоналізувати" Алчевський металургійний комбінат, ПАТ "Алчевськкокс", ПАТ "Краснодонвугілля" та інші підприємства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДНР планує відновити роботу заводу Фірташа в Горлівці.