ua en ru

У ЛНР планували продавати борошно на підконтрольній Україні території

У ЛНР планували продавати борошно на підконтрольній Україні території Фото: Федеральне агентство новин

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ в Луганській області за фактом вчинення замаху на фінансування тероризму (ч.2 ст.15, ч.1 ст.258-5 КК України). Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

"Встановлено, що співробітниками СБУ на території Попаснянського району Луганської області затримано залізничний склад, який транспортував борошно житнє в кількості близько 67 тис. тонн (виробник - ПАТ "Луганськ-Нива"). Чиновники ПАТ прихованим шляхом, використовуючи послуги Донецької дирекції залізничного транспорту, здійснили вивіз своєї продукції з міста Луганська на територію, підконтрольну українській владі, з метою її подальшої реалізації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили у прес-службі, у зв'язку з тим, що ПАТ "Луганськ-Нива" є підконтрольним одному з депутатів "Народної ради ЛНР", отримані кошти від реалізації планувалося використовувати на господарську діяльність підприємства, сплату "податків" у "ЛНР" та фінансування незаконних збройних формувань, що дислокуються на тимчасово окупованій території Луганської області.

В даний час виконуються слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин правопорушення та осіб, причетних до його скоєння.

Зазначимо, санкція ч.1 ст.258-5 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Луганській обл. були виявлені нові факти фінансування НВФ.