ua en ru

У ЛНР окупанти планують підсилити артилерію, - Тимчук

У ЛНР окупанти планують підсилити артилерію, - Тимчук Фото: бойовики на Донбасі

Окупаційні війська посилюють артилерійські підрозділи та званої ЛНР

Бойовики так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) планують різко посилити вогневу міць пртиллерийских підрозділів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат, координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Командування "2-го АК ЛНР" погоджує з Центром територіальних військ ЮВО ЗС РФ плани щодо різкого посилення вогневої потужності артилерійських підрозділів корпусу. Відповідно до пропозицій, артилерійські дивізіони в бригадах "2-го АК ЛНР" переводяться з 3-х батарейної на 4-х батарейную структуру, при цьому 4-я батарея буде "далекобійної" або "важкою", озброєння – 152-мм знаряддя 2А36 "Гіацинт" і 203-мм самохідні знаряддя 2С7 "Піон", - повідомив Тимчук.

Він додав, що існує і альтернативна пропозиція, згідно з яким замість зміни структури дивізіонів, бойовики можуть сформувати окремий "дивізіон резерву верховного командування" з гармати "Гіацинт" і "Піон", або бригада з 3-х батарей, оснащених цими знаряддями.

Тимчук зазначив, що окремі групи з 1-2 таких знарядь вже оперують в режимі "випробувань" у складі "2-го АК ЛНР".

Нагадаємо, за минулу добу російсько-терористичні війська 49 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України вздовж всієї лінії розмежування. В результаті обстрілу шість військовослужбовців ЗС України отримали поранення.