ua en ru

ЛНР готує опір можливому введенню миротворців, - розвідка

ЛНР готує опір можливому введенню миротворців, - розвідка Фото: за даними розвідки, в Луганську організовують опір на випадок введення миротворців

Очікується, що Луганськ продемонструє нібито негативне ставлення до миротворців

У самопроголошеній "Луганській народній республіці" бойовики готують населення до організованого опору збройній миротворчій місії в разі її введення на окуповані території Донбасу. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

Повідомляється, що на 19 липня в Луганську заплановано проведення показового тренування по беззбройній протидії "вторгненню міжнародної збройної місії".


"Планом заходу передбачається демонстрація різних ситуацій при зіткненні мирного населення з озброєними миротворцями і можливі варіанти їхнього вирішення. Під керівництвом російських інструкторів жителі міста відпрацюють: способи блокування та захоплення транспорту; розмежування мирного населення і збройних груп; звільнення парламентарів; роззброєння військовослужбовців миротворчого контингенту тощо", - йдеться у повідомленні.

Також у розвідці відзначили, що російські інструктори приділять особливу увагу питанням фото і відео фальсифікації доказів насильницьких дій миротворців.

"Очікується, що тренування будуть використані для демонстрації негативного ставлення населення до розгортання збройної поліцейської місії на території ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у ДНР посилюються чутки про "наступ" сил АТО.