ua en ru

Lloyds використовував фінансові схеми Lehman Brothers щодо зниження податкового навантаження на банк.

Британський банк Lloyds Banking Group використовував фінансові схеми американського банку Lehman Brothers щодо зниження податкового навантаження на банк, передає РБК Daily.
Через півтора роки після краху американського фінансового гіганта Lehman Brothers з'являється все більше свідчень того, що використовувалися цим банком схеми з маніпулювання звітністю в тій чи іншій мірі копіювалися багатьма учасниками ринку.
Колишній старший менеджер з податкового планування банку, ім'я якого не називається, заявив в Лондонському трибуналі у справах працівників, що в 2005-2007 рр. керівництво Lloyds Banking Group змушувало співробітників, що займаються податковим плануванням, використовувати спеціальні схеми для зниження податкового навантаження. Частина з цих схем передбачала використання офшорних угод у стилі американського інвестбанку Lehman Brothers. Раніше Королевська служба за доходами казни і митниці (HMRC) провела розслідування, в ході якого з'ясувала, що Lloyds декларував кредити, видані американським банкам, як інвестиції і за допомогою цього економив значні суми через різницю в ставках оподаткування. До 2007 р. банк зумів таким чином приховати від фіскальних органів порядку 900 млн фунтів.
Lloyds, на 41% належить британській скарбниці, відкидає звинувачення в ухилянні від сплати податків і наполягає на тому, що дані були отримані негідним чином. У оприлюдненій минулого тижня заяві банк відзначив, що завжди і скрізь платив податки, як того вимагало законодавство, і готовий захиститися в суді.