ua en ru

Через зливи можливе підтоплення Ужгорода й інших районів Закарпаття, - Москаль

Через зливи можливе підтоплення Ужгорода й інших районів Закарпаття, - Москаль Фото: велика вода на Закарпатті

У Перечинському районі вже було підтоплено 6 дворогосподарств

У Закарпатті готуються до паводка - можливі підтоплення Ужгорода, Іршавського та Виноградівського районів. Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.

Зазначено, що інтенсивні дощі, які почалися на Закарпатті ввечері 5 листопада, спровокували різкий підйом рівня води в головних річках області.

"Станом на другу половину неділі серйозних наслідків через негоду не зафіксовано. Щоправда, у Перечинському районі через захаращеність потічка підтоплено шість дворогосподарств (вода в дворах досягла 10 см), однак після прочищення потічка водниками та рятувальниками вода пішла на спад", - йдеться в повідомленні.

За словами Москаля, пік опадів очікується в ніч на понеділок (7.11), а найбільше підняття води в річках відбудеться в понеділок та вівторок.

"По Тисі проблем не передбачається, однак Латориця, Боржава та Уж можуть вийти з берегів і підтопити сільськогосподарські угіддя та дворогосподарства. Найбільш критичні ситуації можливі у Виноградівському районі (с. Великі Ком’яти), де Боржава може "понести" встановлені на заплаві теплиці, а також підтопити дворогосподарства. Туди вже направлена насосна станція для відкачування води", - доповів голова ОДА.

Крім того, за даними губернатора, можливі підтоплення Боздоського парку та вул. Ужанської в Ужгороді, студентського табору відпочинку "Скалка" біля с. Кам’яниця Ужгородського району, сільськогосподарських угідь в Іршавському та Виноградівському районах.

"Не виключений перелив води через автодороги "Виноградів - Шаланки", "Рогатин - Рахів" (між селами Сільце та Гребля Іршавського району) та "Ужгород - Мукачеве" біля с. Зняцево. Для укріплення берегів та відкачування води рятувальники готують мішки з піском, а також насосні станції", - наголосили в ОДА.

Там також запевнили, що паводкова ситуація на Закарпатті знаходиться під їхнім постійним контролем.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про сильні зливи та шквали вітру в західних областях протягом 6-7 листопада, а також про загрозу утворення селевих потоків у Карпатах.