ua en ru

Лівійські повстанці затримали ще одного сина Каддафі

Лівійські повстанці затримали ще одного сина полковника Муаммара Каддафі - Сааді Каддафі. Про це повідомили сьогодні представники Національної перехідної ради Лівії, передає Reuters з посиланням на арабські ЗМІ.
Раніше повідомлялося, що ще два сини Каддафі - Сеіф аль-Іслам і Мохаммед - також затримані і знаходяться в руках опозиції. Лівійські повстанці повідомили, що хочуть судити першого з них не в Гаазі, а в Лівії.
До теперішнього моменту розташування лівійського лідера Каддафі залишається загадкою. Окремі ЗМІ припустили, що полковник може перебувати на Мальті чи спробувати перебратися на острів у разі захоплення Тріполі опозицією. У відповідь мальтійська влада заявила, що заарештують і видадуть лівійського лідера Міжнародному трибуналу в Гаазі, якщо той з'явиться на території цієї острівної держави. Така ж доля чекає інших офіційних осіб, що підтримують тріполійскій режим.
Минулої ночі загони опозиції увійшли в лівійську столицю. З'явилися повідомлення про те, що в місті йдуть запеклі бої. При цьому опір силам опозиції надавали урядові танкові з'єднання.