ua en ru

У Лівані розгніваний натовп намагався вдертися до посольства США

У Лівані розгніваний натовп намагався вдертися до посольства США Фото: протести в Бейруті (Taghreeba twitter)

Поліція застосувала сльозогінний газ і водомети проти протестувальників у Бейруті

У столиці Лівану Бейруті учасники акції протесту проти політики американської влади, зокрема щодо Ізраїлю, намагалися прорватися до посольства США. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що поліція Лівану застосувала сльозогінний газ та водомети проти протестувальників під посольством США 10 грудня 2017 року. Демонстранти зібралися, щоб висловити незгоду з визнанням Вашингтоном Єрусалима столицею Ізраїлю.

Як повідомляється, протестувальники спалили прапори США та Ізраїлю. Частина учасників акції спробували виламати металеву браму, що вела на територію посольства. Вони також спалили опудало у вигляді американського лідера Дональда Трампа, який нещодавно оголосив рішення щодо Єрусалима.

Серед учасників акції були ліванські ісламісти, а також представники палестинських партій. Коли більшість протестувальників розійшлися, поліція заарештувала тих деяких осіб, котрі залишилися.

Водночас до проведення нової великої акції протесту 11 грудня закликав лідер радикальної організації "Хезболла" Хасан Насралла.

Наголошується, що виступи проти рішення Трампа тривають у багатьох мусульманських країнах. Перед посольством США у столиці Індонезії Джакарті в неділю триває багатотисячний протест. У Малайзії в інтернеті поширюються заклики бойкотувати американські компанії, такі, як McDonald's.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи на мітингу правлячої "Партії справедливості і розвитку", різко розкритикував Ізраїль на тлі триваючих протестів палестинців. При цьому він обізвав Ізраїль "державою-терористом".