ua en ru

Литвин вийшов з депутатської групи "Воля народу"

Литвин вийшов з депутатської групи "Воля народу" Фото: Володимир Литвин (rada.gov.ua)

При цьому він не озвучив причини свого виходу

Депутат Верховної Ради України Володимир Литвин вийшов з депутатської групи "Воля народу". Про це він сказав з трибуни парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вимушений зробити його (звернення, - ред.) безпосередньо у сесійній залі, відповідно до частини 3 статті 60 Регламенту Верховної Ради України, повідомляю про свій вихід з депутатської групи "Воля народу", - зазначив нардеп.

При цьому він не озвучив причини свого виходу.

Відзначимо, що після виходу Литвина у складі групи залишилося 18 парламентарів. Відповідно до регламенту, позафракційні народні депутати можуть входити до складу депутатських фракцій або об'єднуватися у депутатську групу народних депутатів. Кількість осіб у депутатській групі не може бути менше, ніж кількість осіб в найменшій фракції, яка сформована протягом першої сесії. Тобто, найменша кількість депутатів, необхідна для існування групи в цьому скликанні - 19.

Нагадаємо, у вересні спікер Верховної Ради України Андрій Парубій у ході пленарного засідання оголосив про входження народних депутатів Максима Микита і Олександра Супруненка до складу депутатської групи "Воля народу".