ua en ru

Литвин: Профільний комітет ВР ще не дав свій висновок щодо дати проведення виборів мера Києва

Профільний комітет Верховної Ради України ще не дав свій висновок щодо дати проведення виборів мера Києва, а тому, швидше за все, питання розглядатиметься після парламентських виборів. Про це повідомив спікер ВР Володимир Литвин, передає прес-служба ВР.

Відповідаючи на запитання журналістів у Житомирській області у вівторок, 28 серпня, Литвин нагадав, що до Верховної Ради надійшов лист від Київської міської ради за підписом її секретаря з проханням ухвалити відповідне рішення про обрання Київського мера.

"На сьогодні профільний комітет не дав свій висновок щодо цього питання. Думаю, комітет стоїть перед складним рішенням, враховуючи, що воно так чи інакше матиме під собою політичну основу", - сказав Литвин.

Голова ВР прогнозує, що питання про призначення дати виборів Київського міського голови розглядатиметься після парламентських виборів.

При цьому Литвин наголосив на тому, що вкрай важливим є досягнення порозуміння і компромісу щодо визначення дати виборів мера "як мінімум серед політичних фракцій Верховної Ради". За його словами, поки що "відбуваються складні дискусії, складні оцінки, прогнози, і все буде залежати від результатів парламентських виборів".

Відзначимо, раніше Литвин говорив, що ВР має визначитися з датою виборів Київського міського голови на першому пленарному тижні у вересні.

Нагадаємо, Київ в даний час живе без міського голови. Попередній мер Леонід Черновецький у липні подав у відставку.