ua en ru

Литвин: Декриміналізація статей 364 і 365 КК не вирішить проблем Тимошенко

Спікер Верховної Ради України (ВР) Володимир Литвин впевнений, що ті рішення, які народні депутати пропонують щодо декриміналізації "статті" Тимошенко, її проблеми не вирішать. Про це Литвин заявив в інтерв'ю каналу "Рада".

"Не одноразово говорилося, що декриміналізація статей Тимошенко це виключно прерогатива ВР але на думку наших юристів, те що пропонується ніяк не вирішує проблему Тимошенко, їй вирок уже винесений, а зміни статей 364 і 365 КК, не мають до цього ніякого відношення. В цьому випадку треба наїдяться на касацію ... або ж приймати закон для окремої людини, тоді це взагалі треба робити по іншому, прописувати це у перехідних положеннях ", - заявив Литвин.

Крім того, він зазначив, що, не дивлячись на заяви деяких народних депутатів, які закликають звільнити "політв'язнів" мови про декриміналізації статей, за якими висувають претензії Юрія Луценка взагалі не йде ".

Нагадаємо, ВР 8 лютого відхилив ряд законопроектів, що пропонують зміни до статей 364 і 365 Кримінального кодексу Україні.