ua en ru

У Литві засудили за шпигунство литовського офіцера та громадянина Росії

У Литві засудили за шпигунство литовського офіцера та громадянина Росії Фото: Литовський суд виніс вироки підозрюваним у шпигунстві

Литовського офіцера і росіянина суд Литви засудив до п'яти років і десяти з половиною років ув'язнення відповідно

Литовський суд засудив до тюремного ув'язнення за шпигунство двох осіб - офіцера збройних сил Литви а також громадянина Росії. Про це повідомляє "Литовський кур'єр".

Прес-аташе суду Вітаутас Йончас заявив, що громадянина Росії Сергія Моісеєнка суд засудив до десяти з половиною років позбавлення волі. Його також засудили за незаконне розпорядження великою кількістю боєприпасів та вибухівки, а також бойових гранат.

Колишнього офіцера авіабази ВПС Литви Сергія Пусіна суд засудив за шпигунство до п'яти років позбавлення волі.

Суд оголосив, що Пусін в період з 2012 року до кінця 2014 року зібрав і передав російській розвідці інформацію про збройних силах Литви і діяльності місії повітряної поліції НАТО, місцях дислокації військових підрозділів, операціях в Афганістані, про керованих дистанційним способом розвідувальних безпілотниках, їх польоти та можливих місцях їх дислокації.

Російській розвідці були передані копії документів Міноборони Литви, особистих справ деяких офіцерів авіабази ВПС Литви. Частина переданих документів з грифом "таємно" і становила службову таємницю, повідомили в суді.

Засуджені будуть відбувати покарання у виправних будинках. Рішенням суду конфісковані гараж та автомобіль Моісеєнко, під час обшуків вилучено комп'ютер Пусина.

Нагадаємо, німецька прокуратура розслідує шпигунську діяльність в Турецько-ісламський союз релігійних установ в Німеччині.