ua en ru

У Литві виявили рахунок Лазаренка з 30 млн доларів

У Литві виявили рахунок Лазаренка з 30 млн доларів Фото: на рахунку у литовському банку знайшли заморожені кошти екс-прем’єра України Павла Лазаренка

Кошти заморожено у місцевому відділенні шведського банку SEB

Литовські журналісти з видання 15min.lt виявили у базі даних Міжнародного проекту журналістських розслідувань корупції й організованої злочинності (OCCRP) документи, які свідчать про те, що на рахунку у литовському банку заморожено близько 30 млн доларів, ймовірно пов’язаних із колишнім прем’єр-міністром України Павлом Лазаренком. Про це повідомляється на сайті OCCRP.

Як зазначається, ці кошти лежать на рахунку місцевого відділення шведського банку SEB, і литовські суди протягом останніх 17 років кожні кілька місяців продовжують їх замороження.

Згідно з розслідуванням, йдеться про частину із близько 200-250 млн доларів, які пов’язують із Лазаренком і які були заморожені в кількох країнах за поданням США ще 2004 року.

У OCCRP зазначають, що рахунок із 30 млн доларів у колишньому литовському банку Hermis належав ліквідованому банкові Лазаренка European Federal Credit Bank.

А литовське відділення банку SEB у 2000 році купило банк Hermis разом із цим рахунком.

У банку SEB відмовилися повідомити будь-яку інформацію про своїх клієнтів, проте зазначили, що співпрацюють з правоохоронними органами.

"Мы не можемо коментувати розслідування, що триває", - заявила представник литовської філії SEB.

Нагадаємо, заморожені в банку Антигуа і Барбуди 66,7 млн доларів колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка, за рішенням місцевого суду, надійдуть у державну казну цієї країни.