ua en ru

Литва заявила про перехоплення НАТО 5 літаків РФ за тиждень

Литва заявила про перехоплення НАТО 5 літаків РФ за тиждень Фото: перехоплення літака в повітрі

Таку кількість разів ВПС НАТО піднімалися в повітря протягом 25-30 квітня

ВПС НАТО протягом 25 - 30 квітня п'ять разів піднімалися в повітря для перехоплення російських літаків над Балтійським морем. Про повідомляє сайт Міноборони Литви.

Зазначено, що 26 квітня винищувачі були підняті по тривозі з авіабази Шяуляй: вони супроводили Су-27, що вилетів із Калінінграда.

"Літак летів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем, не надавши попередньо план польоту, без використання бортового транспондера і без підтримки зв'язку з центрами управління повітряним рухом", - йдеться в повідомленні.


27 квітня аналогічний інцидент повторився з літаком Іл-38, 28 квітня винищувачі повітряної поліції НАТО двічі піднімалися для перехоплення Іл-18 та Іл-38, а 29 квітня було перехоплено Іл-20, доповіли в литовському міністерстві.

Нагадаємо, 29 квітня США звинуватили Росію в небезпечних маневрах біля американського літака-розвідника у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем. У Міноборони РФ своєю чергою заявили, що їхні дії відповідають міжнародним правилам.