ua en ru

Російський Су-27 знову здійснив перехоплення літака-розвідника США

Російський Су-27 знову здійснив перехоплення літака-розвідника США Фото: російський винищувач знову скоїв небезпечний маневр біля літака ВПС США

У Пентагоні побоюються ескалації напруженості між двома країнами у зв'язку з неодноразовими інцидентами з російськими літаками

Російський винищувач Су-27 знову здійснив небезпечний маневр біля американського літака-розвідника у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем. Про це заявили представники Міністерства оборони США, передає CNN.

Джерело телекомпанії повідомило, що російський Су-27 здійснив фігуру вищого пілотажу "бочка" (переворот щодо поздовжньої осі на 360 градусів) приблизно за 30 метрів від американського літака.


Як повідомляє Reuters, офіційний представник Пентагону Білл Урбан такі дії російського винищувача можуть призвести до ескалації напруженості між двома країнами.

"Цей небезпечне і непрофесійне повітряне перехоплення може завдати серйозної шкоди і травми всім екіпажам, втягнутим в інцидент", - зазначив Урбан.

Він також нагадав, що це не перший такий випадок за останній рік і США "дуже стурбовані" подібною поведінкою.

Міністерство оборони Росії поки що ніяк офіційно не прокоментувало цей інцидент.

Нагадаємо, 17 квітня 2016 європейське командування ЗС США повідомило, що російський винищувач Су-27 здійснив перехоплення військового літака-розвідника США RC-135 в небі над Балтійським морем.