ua en ru

Литва засудила "вибори" на Донбасі від 2 листопада

Литва засудила "вибори" на Донбасі від 2 листопада Джерело фото:EPA
Міністерство закордонних справ Литви засудило проведення "виборів" у самопроголошених республіках народних на Донбасі 2 листопада і пообіцяв Росії "серйозні наслідки" у зв'язку з підтримкою нелегітимного голосування.

Міністерство закордонних справ Литви засудило проведення "виборів" у самопроголошених республіках народних на Донбасі 2 листопада і пообіцяв Росії "серйозні наслідки" у зв'язку з підтримкою нелегітимного голосування. Про це йдеться в заяві МЗС Литви.

"Міністерство закордонних справ Литви рішуче засуджує нелегітимні "вибори" в деяких районах Донецької і Луганської областей України, організованих незаконними збройними формуваннями 2 листопада. Ці акти, здійснені безпосередньо за підтримки Уряду Російської Федерації, являють собою грубе порушення територіальної цілісності України, суперечать міжнародному праву, законам України та мінським угоди 5 вересня", - сказано в заяві.

Також у зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що сформовані на основі "виборів" органи самоврядування не буде мати легітимної влади, а єдиними законними виборами можуть бути проведені тільки у відповідності з українським законодавством вибори 7 грудня.

"Через голосування, організованого лідерами так званих Донецької та Луганської "народних республік" загострюється конфлікт на сході України, що матиме серйозні наслідки для відносин Росії з міжнародним співтовариством", - заявили в Литві.

Також Литва засудила п'ятий російський гуманітарний конвой, відправлений вчора на Донбас, і закликала РФ поважати мінське угоду.

Нагадаємо, 2 листопада в самопроголошених ЛНР і ДНР пройшли "вибори". Міжнародне співтовариство засудило проведення незаконного голосування. Однак Росія заявила, що поважає "вибори" в "народних республіках" на Донбасі.