ua en ru

Литва обіцяє допомогти в організації мовлення російськомовного каналу в Європі

Литва обіцяє допомогти в організації мовлення російськомовного каналу в Європі

Президент Литви Даля Грібаускайте обіцяла допомогти в організації мовлення транс-європейського російськомовного каналу. Про це вона заявила в ході зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Києві, передає прес-служба глави України.

"Ми відкриті до будь-якої допомоги і готові відправити своїх експертів", - заявила Грібаускайте.

На зустрічі з Грібаускайте Порошенко зазначив, що вже обговорював необхідність такого каналу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і розраховує на підтримку своєї литовської колеги.

"Нам вкрай необхідно створити транс-європейський російськомовний канал мовлення. Я запропонував, і розраховую на Вашу підтримку, щоб ми поширили його на Литву. У вас є російськомовна аудиторія, ми готові направили найкращих журналістів, можемо створити умови. Важливо, щоб у Литві розуміли, що відбувається, важливо доносити альтернативну позицію", - підкреслив український Президент.

Порошенко також зазначив, що "це повинен бути окремий канал, який буде доступний в будь-якому готелі, в кожній лікарні".

У свою чергу Грібаускайте повідомила про прийняте Європейською Радою рішення з протидії дезінформації. Європейської комісії доручено підготувати пропозиції, і всі країни-члени делегують своїх експертів для цієї діяльності. "Ми готові до спільної відповіді з боку Європейського союзу, але ще слід обговорити конкретні пропозиції. Ми відкриті для будь-яких ідей", - підкреслила Грібаускайте.

Нагадаємо, ще в січні Порошенко закликав до реалізації ініціативи ЄС щодо створення російськомовного каналу для боротьби з пропагандою.