ua en ru

Литва ініціює виділення Україні 30 млрд євро фіндопомоги до 2020 р

Литва ініціює виділення Україні 30 млрд євро фіндопомоги до 2020 р
Комітети з закордонних і європейських справ литовського парламенту прийняли резолюцію, в якій закликають ініціювати на рівні Євросоюзу дискусії з приводу шестирічної фінансової допомоги Україні в обсязі 30 млрд євро.

Комітети з закордонних і європейських справ литовського парламенту прийняли резолюцію, в якій закликають ініціювати на рівні Євросоюзу дискусії з приводу шестирічної фінансової допомоги Україні в обсязі 30 млрд євро. Про це повідомляє Delfi.

"Литва ініціює політичні дискусії на рівні ЄС з Європарламентом, європейськими політичними партіями, державами-членами ЄС, Єврокомісією, іншими відомствами ЄС щодо перегляду бюджету 2014-2020 років з тим, щоб з передбаченого зараз бюджету 1 трлн євро виділити до 3% на реалізацію нового "Плану Маршалла" для України, і таким чином сформувати інструмент фінансової допомоги Україні, який би досягав 30 млрд. євро", - йдеться в резолюції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна в найближчі роки може отримати від Європейського Союзу 14,5 млрд євро фінансової допомоги.