ua en ru

Ліцензійні умови Мінфіну щодо лотерей не є справедливими, - АМКУ

Ліцензійні умови Мінфіну щодо лотерей не є справедливими, - АМКУ Фото: Юрій Терентьєв (з відкритих джерел)

За словами Терентьєва, АМКУ провів дослідження лотерейного ринку

Складна ситуація на українському ринку лотерей повинна стати предметом обговорення на рівні керівників Кабінету міністрів, Міністерства фінансів та Антимонопольного комітету. Про це голова АМКУ Юрій Терентьєв заявив під час прес-брифінгу 6 лютого, повідомляє "Апостроф".

Зокрема, за словами Терентьєва, АМКУ провів дослідження лотерейного ринку, презентація результатів якого відбулася 1 лютого 2018 року. Твердження офіційного звіту за результатами дослідження відбудеться вже в кінці лютого.

"Ринок значною мірою перебуває в тіні, є сірим. Ті пропозиції, які містяться у звіті після аналізу практики різних країн, припускають, що Кабмін і Міністерство фінансів фактично зобов'язані розробити стратегію поведінки щодо цього виду діяльності, врегулювати його, щоб ринок міг розвиватися конкурентно і прозоро", - підкреслив він.

Терентьєв нагадав, що АМКУ не погодив проект ліцензійних умов для учасників ринку лотерей, розроблений Міністерством фінансів, оскільки ці умови "не є справедливими".

Як зазначив Терентьєв, ситуація, яка склалася на ринку лотерей, безумовно, вимагає реакції держави.

У цьому зв'язку, вважає Терентьєв, після затвердження звіту АМКУ доречним буде проведення обговорення подальших кроків з прем'єр-міністром і главою Міністерства фінансів.