ua en ru

Ліцензії на оптову та роздрібну торгівлю алкоголем і тютюном будуть видаватися Мінекономрозвитку

Міністерство фінансів України розробило законопроект, згідно з яким ліцензії на оптову та роздрібну торгівлю алкоголем і тютюном та контроль плати за отримання ліцензій буде здійснювати Міністерство економічного розвитку. Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів України "Про затвердження порядку видачі суб'єктам господарювання ліцензій на здійснення діяльності у сфері виробництва та обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів", текст якого публікувалися на офіційному сайті Мінфіну.

Змінами передбачено, що контроль за сплатою річної плати за ліцензії здійснюється органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом міністрів видавати ліцензії на виробництво або імпорт, експорт спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, оптову торгівлю спиртом, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Для здійснення контролю суб'єкт господарювання подає зазначеному органу копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату.

"Після набрання постановою забезпечити Міністерство економічного розвитку і торгівлі бланками єдиного зразка для видачі ліцензій на право імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ", - говориться в проекті постанови.

Видача ліцензій здійснюється тільки за умови надання заявником копії платіжного доручення з відміткою банку про оплату.
Раніше видані ліцензії будуть дійсні до закінчення терміну дії.

Нагадаємо, ліцензії на оптову торгівлю алкоголем і тютюном видаються терміном на 5 років, а на роздрібну - на 1 рік.