ua en ru

Лисичанський НПЗ може зупинитися за підсумками роботи I кв. 2011 року

Лисичанський нафтопереробний завод (НПЗ) (контролюється ТНК-ВР) може зупинитися за підсумками роботи I кварталу 2011 року. Про це на прес-конференції заявив головний керуючий директор "ТНК-ВР Коммерс" (Київ) Дідьє Казимиро, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, збитки НПЗ за 9 місяців 2010 р. склали близько 470 млн грн. Якщо не будуть введені антидемпінгові мита на імпорт нафтопродуктів у цьому році, то збитки НПЗ за підсумками 2011р. можуть досягти 1 млрд грн.
"Ці збитки можуть зупинити Лисичанський НПЗ у 1 кварталі 2011 року", - зазначив Д.Казимиро.
Нагадаємо, що 6 керівників вітчизняних НПЗ звернулися з листом до міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко з проханням про введення антидемпінгових мит на імпорт нафтопродуктів у розмірі 130 дол./т на бензин і 80 дол./т на дизпаливо.
Такі ініціативи міністерство підтримує, заявив директор департаменту з функціонування газової, нафтової та нафтопереробної промисловості Міністерства енергетики і вугільної промисловості України Костянтин Бородін.
При цьому він зазначив, що таке мито може бути введено на протязі 1,5 місяця після закінчення антидемпінгового розслідування Мінекономіки, яке, за словами К.Бородіна на вже розпочато.