ua en ru

Позбавляти недоторканності потрібно не тільки Царьова, але і його соратників, - Тягнибок

Лідер "Свободи", кандидат у Президенти України Олег Тягнибок закликав позбавити депутатської недоторканності не тільки Олега Царьова, але і членів фракцій Партії регіонів та КПУ, які зірвали цю процедуру у відношенні Царьова. Про це повідомляє прес-служба народного депутата.

Нагадаємо, представники ПР і КПУ проігнорували засідання регламентного комітету парламенту, на якому має розглядатися подання в.о. Генпрокурора України про позбавлення Царьова недоторканності.

Тягнибок назвав тих депутатів, які саботують це рішення, агентами Кремля.

"Царьов вже відверто підтримує і навіть очолює дії путінських терористів щодо розколу України. Щоб притягнути його до кримінальної відповідальності, виконуючий обов'язки генерального прокурора ще минулого тижня подав клопотання про позбавлення Царьова депутатського імунітету. Однак це звернення регламентний комітет навіть не розглядав. Враховуючи таку позицію деяких депутатів, необхідно позбавляти депутатської недоторканності не тільки Царьова, але і членів фракцій Партії регіонів та КПУ, які зривають засідання Комітету", - заявив кандидат у Президенти від націоналістів.

Нагадаємо, раніше Тягнибок повідомив, що "Свобода" вимагає заборони ПР і КПУ за пособництво терористам на Донбасі.

"Наша фракція вже звернулася до Міністерства юстиції з клопотанням заборонити Партію регіонів і КПУ. Ці та їм подібні політичні сили не мають права на існування в Україні, тому що порушують закон, підтримують зло - їх слід заборонити. Ми повинні негайно розглянути і затвердити законопроект № 3530 про заборону комуністичної ідеології. Кожен, хто підтримує терористів, диверсантів, сепаратистів - повинен бути жорстко покараний", - заявив лідер націоналістів.