ua en ru

Липецький Roshen звинуватили в порушенні екологічних вимог Росії

Липецький Roshen звинуватили в порушенні екологічних вимог Росії Фото: Roshen в Росії звинуватили в порушенні екологічних законів

На території фабрики зберігалися відходи після реконструкції цеху

В Липецьку прокуратура і Федеральна служба по нагляду у сфері природокористування виявили порушення екологічних вимог Росії в діяльності кондитерської фабрики Roshen ("Рошен") президента України Петра Порошенка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Липецької області.

Повідомляється, що на території фабрики відходи після реконструкції корпусу одного з цехів складувалися безпосередньо на виробничому мйданчику, що заборонено законом РФ "Про охорону навколишнього середовища".

"Зазначені порушення стали підставою для внесення подання на адресу директора акціонерного товариства. Стосовно начальника господарського відділу товариства прокурор порушив справу про адміністративне правопорушення за ст. 8.1 КоАП РФ (недотримання екологічних вимог при будівництві, капітальному ремонті, реконструкції, введенні в експлуатацію, експлуатації, виведення з експлуатації будівель, будов, споруд та інших об'єктів капітального будівництва)", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв про підписання договору про передачу його частки в підприємстві Roshen незалежного трасту. При цьому він зазначив, що протягом його президентської каденції ніхто не може цей траст розірвати, і ні одна його вказівка не буде мати сили.