ua en ru

У Липецьку відбулося офіційне закриття фабрики "Рошен", - ЗМІ

У Липецьку відбулося офіційне закриття фабрики "Рошен", - ЗМІ Фото: липецька кондитерська фабрика "Рошен"

Протягом тижня буде звільнено близько 700 працівників

В Липецьку (Росія) 24 квітня відбулося офіційне закриття кондитерської фабрики "Рошен", яка належить президентові України Петру Порошенку. Про це йдеться у матеріалі Марини Полякової для "Комсомольської правди".

Як зазначається, на початку року керівництво підприємства оголосило про закриття виробництва "з економічних і політичних причин", а офіційне закриття фабрики відбулося в цей день. За даними видання, протягом тижня буде звільнено близько 700 осіб.

З посиланням на першого заступника начальника управління праці та зайнятості Липецької області Віктора Кірея, видання зазначає, що люди стануть на облік в центр зайнятості і в них досить вигідні умови скорочення. За перші два місяці вони отримають так звану вихідну допомогу в розмірі зарплати. Якщо не знайдуть роботу в цей період, то за третій місяць отримають стільки ж, а далі вже тільки допомогу, йдеться у публікації.

Наголошується, що середня зарплата працівників підприємства становила 30-34 тисячі рублів. Зарплати на пропоновані вакансії в липецьких Центрах зайнятості будуть набагато нижчими, підкреслила автор матеріалу.

Як писали ЗМІ, починаючи з 2013 року, виробництво продукції на кондитерській фабриці скоротилося втричі. За даними керівництва підприємства, причиною стало зниження асортименту після заборони Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту української продукції ROSHEN на територію РФ, дискредитація діяльності фабрики в ЗМІ, тиск органів влади в ряді регіонів на торговельні організації через продаж продукції Липецької кондитерської фабрики, а також зниження загального рівня купівельної спроможності населення.