ua en ru

Лінію зіткнення на Донбасі у листопаді перетнули понад 1 млн осіб, - МінАТО

Лінію зіткнення на Донбасі у листопаді перетнули понад 1 млн осіб, - МінАТО Фото: КПВВ на Донбасі (mtot.gov.ua)

У порівнянні із жовтнем зафіксовано зменшення загальної кількості перетинів лінії зіткнення

Лінію зіткнення на Донбасі у листопаді поточного року перетнули понад 1 млн осіб. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

"Протягом листопада лінію зіткнення на сході України в обох напрямках перетнули 1 млн 036 тис. осіб. З них 812,6 тис. - через контрольні пункти в’їзду/виїзду в Донецькій області і 224,1 тис. - в Луганській", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у порівнянні із жовтнем зафіксовано зменшення загальної кількості перетинів лінії зіткнення. Так, у Донецькій області цей показник знизився на 5,15%, а у Луганській - на 9,01%. Загалом, зменшення на 6,01%.

"З контрольованої території на тимчасово непідконтрольну виїхали 519,5 тис. осіб, у зворотному напрямку - 517,3 тис. осіб", - зазначають у відомстві.

Крім того, повідомляється, що найбільше навантаження зафіксовано на КПВВ "Мар’їнка", найменше - на КПВВ "Гнутове".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський переконаний, що 75% переселенців готові повернутися на Донбас за умови безпеки.