ua en ru

У Пентагоні заявили про ліквідацію трьох ватажків "Ісламської держави"

У Пентагоні заявили про ліквідацію трьох ватажків "Ісламської держави" Фото: бойовики ІД (скріншот відео Al Joumhouria)

Це знижує здатність терористів планувати і проводити терористичні атаки

У Сирії та Іраку авіасили антитерористичної коаліції ліквідували трьох ключових ватажків "Ісламської держави" (ІД) протягом останніх трьох тижнів. Про це повідомляє прес-служба військової операції "Непохитна рішучість".

"Усунення цих ключових терористів порушує діяльність ІД з управління та поширення інформації, що знижує здатність терористичної групи планувати і проводити терористичні атаки як в Сирії та Іраку, так і за кордоном", - йдеться в повідомленні.

Провідний лідер IД Абу Файсал та його заступник Абу Кудама аль-Іракі загинули в результаті коаліційного удару 1 грудня в районі середньої долини річки Євфрат у Сирії.

Ще один бойовик Мустафа Камал Джасім Мухаммад аль-Зауі був убитий 28 листопада біля міста Шергат в Іраку.

Coalition airstrikes killed three senior Daesh leaders in #Iraq and #Syria in the past three weeks. #DefeatDaesh Find press release at www.inherentresolve.mil/news/

Опубліковано ‎Combined Joint Task Force - Operation Inherent Resolve - عملية العزم الصلب19 грудня 2017 р.

Нагадаємо, 18 грудня президент Франції Еммануель Макрон заявив про те, на його думку, бойовики ІД в Сирії будуть повністю переможені до середини лютого.

Крім того, Макрон назвав президента Сирії Башара Асада "ворогом сирійського народу", разом з тим він відзначив необхідність вести переговори з ним.