ua en ru

Ліквідація наслідків Грибовицької трагедії в компетенції місцевої влади, - Гройсман

Ліквідація наслідків Грибовицької трагедії в компетенції місцевої влади, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Уряд готовий надати допомогу сім'ям загиблих у разі потреби

Подолання наслідків пожежі та рекультивація земель на Грибовицькому полігоні входить до компетенції місцевої влади, що передбачено умовами фінансової децентралізації. Про це 3 червня під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вірю в те, що зробити рекультивацію цього полігону це буде нормальним і реальним. І тому це питання до місцевої влади",- заявив Гройсман, зазначивши при цьому, що уряд, за необхідності, готовий надати допомогу для рекультивації території сміттєзвалища.

"Я дав доручення Міністерству екології зараз вивчити стан усіх полігонів в країні - це питання треба вирішити. І я вважаю, що сьогодні в умовах фінансової децентралізації можливо це зробити власними ресурсами місцевих бюджетів",- додав голова уряду.


Гройсман також зазначив, що Кабінет міністрів може виділити матеріальну допомогу сім'ям загиблих під час пожежі на сміттєзвалищі, якщо місцева влада не має необхідних ресурсів.

Нагадаємо, 1 червня прийнято рішення про припинення пошуково-рятувальних робіт та відведення особового складу і техніки на звалищі в Грибовичах під Львовом у зв'язку із загрозою повторного обвалення.