ua en ru

Ліквідаційна комісія ДАК "Автомобільні дороги України" проведе інвентаризацію активів

Ліквідаційна комісія ДАК "Автомобільні дороги України" проведе інвентаризацію активів Фото: автомобільні дороги України

Матеріали інвентаризації нададуть на розгляд не пізніше 15 грудня

Ліквідаційна комісія ВАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" розпочала інвентаризацію рухомого та нерухомого майна компанії, а також її дочірніх підприємств та їх філій. Про це повідомили у прес-службі Держагентства автомобільних доріг України ("Укравтодор").

"Щоб встановити точну кількість ліквідних і неліквідних активів, а також обсяг зобов'язань перед кредиторами всіх структурних одиниць компанії, в кожному дочірньому підприємстві та їх філіях із залученням представників місцевої влади та громадськості було створено інвентаризаційні і робочі комісії", - зазначив голова ліквідаційної комісії Тарас Сиротинський.

За його словами, протягом місяця зазначені комісії мають провести детальний опис майна із фотофіксацією всіх об'єктів, у тому числі нерухомості, одиниць автотранспорту та механізмів, а також запасів, наявних у складських приміщеннях. Матеріали інвентаризації мають бути представлені в паперовому та електронному вигляді на розгляд ліквідаційної комісії не пізніше 15 грудня.

"Результати суцільної інвентаризації дозволять зробити висновок про стан, вартість і відповідність критеріям визнання всіх наявних ресурсів компанії, а також необхідність їхньої переоцінки. Протоколи інвентаризаційних комісій і матеріали інвентаризацій стануть основою для прийняття подальших управлінських рішень, в тому числі можливості та шляхів передачі майна компанії державі в особі "Укравтодору" як єдиному акціонеру. А потім в ході децентралізації - до обласних державних адміністрацій", - наголосив Сиротинський.

Нагадаємо, 10 липня Кабінет міністрів постановив ліквідувати ДАК "Автомобільні дороги України".

Пізніше "Укравтодор" оприлюднив наказ про ліквідацію ДАК "Автомобільні дороги України".