ua en ru

Ліга Європи: "Динамо" нервово перемогло "Тун"

Незважаючи на раннє і дурне видалення Мбокані, київське "Динамо" обіграло в Швейцарії "Тун". Автоголом відзначився Шенкель, а фінальний рахунок на табло встановив Ярмоленко відмінним виконанням штрафного.

Незважаючи на раннє і дурне видалення Мбокані, київське "Динамо" обіграло в Швейцарії "Тун". Автоголом відзначився Шенкель, а фінальний рахунок на табло встановив Ярмоленко відмінним виконанням штрафного.

Тун - Динамо 0:2
Голи:
Шенкель, 19 (у свої ворота), Ярмоленко, 69.
Тун: Фавр, Люті, Райнманн, Шенкель, Віттвер (Цуффи, 74), Саного, Хедигер, Кассиу (М. Шнойвли, 70), Мартінес, К. Шнойвли (Феррейра, 70), Садік.
Динамо: Шовковський, Данило Сілва, Хачеріді, Драгович (Виду, 60), Тремулінас, Велозу, Сидорчук (Вукоєвич, 46), Ярмоленко, Бельханда, Гусєв (Макаренко, 89), Мбокані.
Вилучення: Мбокані, 17.

З перших хвилин господарі, що двома тижнями раніше покірно поступилися в столиці України (0:3), кинулися на ворота Олександра Шовковського. Бажаючи забити швидкий гол, вони включили швидкості і ще до закінчення першої хвилини ледь не повели в рахунку. Центральні захисники "Динамо" не встежили за Крістіаном Шнойвли, і той, вискочивши з-за спин, в упор розстріляв кіпера. Благо, Шовковський виявився напоготові.

Настільки жвавий початок повинно було насторожити гостей, однак вони залишили цей епізод без уваги, вважаючи його прикрим непорозумінням. Розплата повинна була наступити зовсім скоро - на восьмій хвилині, коли Берат Садік, підловивши все тих же Александара Драговича і Євгена Хачеріді на створенні штучного офсайду, опинився на забійній позиції, але його удар прийняла на себе стійка.

Через такий же часовий інтервал чергу чудити настала для Дьемерси Мбокані. На рівному місці, після зупинки гри, він заробив жовту картку, не вгамувався і продовжив висловлювати невдоволення, за що тут же отримав ще й червону. Решту 75 з гаком хвилин його партнери були змушені грати вдесятьох.

Можливо, тепер вже "Тун" уявив себе обраним. У всякому разі він дозволив собі скинути швидкість, очевидно, вважаючи, що в більшості рано чи пізно поставить перед "Динамо" нездійсненне завдання. Одна з неспішних їх атак і справді була з претензією на гол. Простріл справа від Беньяміна Люті намагався завершити Йосеф Мартінес, але за ним оборона придивилась, а ось активного Садіка знову залишила вільним. Стріляючи у ближній кут, фінський форвард промахнувся.

А вже через пару десятків секунд він змушений був розігрувати м'яч з центру поля... Удача несподівано повернулася обличчям до "Динамо". На 29-й хвилині Ярмоленко з правого кута поля виконував черговий навіс "кудись в штрафну", а втративший орієнтацію захисник господарів Лукас Шенкель зрізав м'яч у власні ворота. Подарунок, що й казати, нагодився вчасно, і команда Олега Блохіна повела в рахунку - 1:0.

Наступні півгодини господарі виглядали не настільки впевнено. Багато володіючи м'ячем, вони не вигадали нічого кращого, крім як закидати його у володіння Шовковського в розрахунку на зріст Садіка. Але і кіпер киян не з малюків, а тому, все що прилітало з "другого поверху", ставало його легкою здобиччю.

На 58-й хвилині воротар гостей і зовсім почав контратаку, яка могла остаточно зняти питання про переможця цієї зустрічі. Після довгої передачі та кросу Олега Гусєва на побачення з Гійомом Февром вискочив Ярмоленко, але в цей раз не забив. "Нічого", - подумав спадкоємець Андрія Шевченка... І послав м'яч у сітку на 69-й хвилині зі штрафного, точним ударом у верхній кут, зробивши рахунок 2:0. Кардинально щось змінити "Тун" вже не міг, визнавши поразку.

Використані матеріали УЄФА