ua en ru

Ліга Європи: "Анжі" поступився в Голландії, "Бенфіка" виграла в Лондоні, а "Ювентус" і "Фіорентина" розійшлися миром

На футбольних полях Європи пройшли матчі 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА. Особливих сенсацій не сталося, але назвати результати передбачуваними не можна. Поєдинки відбулися 13 березня.

На футбольних полях Європи пройшли матчі 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА. Особливих сенсацій не сталося, але назвати результати передбачуваними не можна. Поєдинки відбулися 13 березня.

Іспанська "Валенсія" вже на 5 хвилині матчу з болгарським "Лудогорцем" вийшла вперед - Баррахан точно пробив здалеку. Потім Сейду Кейта порушив правила у своєму штрафному майданчику, за що отримав червону картку. Але Безяк реалізувати пенальті не зміг. На 33 хвилині Феде подвоїв перевагу іспанців, а в середині другого тайму Сандерос довів рахунок до розгромного і фактично забезпечив місце "Валенсії" у чвертьфіналі турніру.

"Однією ногою" у наступному етапі й "Бенфіка", яка в Лондоні впевнено обіграла "Тоттенхем". Перший гол на рахунку Родріго, який реалізував вихід один на один. Потім Луизиао замкнув точним ударом подачу з кутового. Еріксен ударом зі штрафного повернув надію лондонським вболівальникам, але під кінець гри Луизиао зробив дубль.

Вже на 3 хвилині матчу "Ювентус" - "Фіорентина" Відаль після пасу Джовінко вивів господарів вперед. "Фіалки" дуже старалися відігратися і у них це вийшло - Гомес отримав пас від Ілічіча, пройшов Огбонна і К'єлліні, випередив Буффона і закотив м'яч у порожні ворота.

"Порту" мінімально здолав у домашньому матчі "Наполі". Єдиний гол забив Джексон Мартінес після подачі кутового. З таким же мінімальним рахунком АЗ зміг переграти російський "Анжі" - Йоханссон реалізував пенальті.

"Ліон" зміг зробити те, що не вийшло у донецького "Шахтаря". Французи вдома розгромили чеську "Вікторію" з рахунком 4:1. В іспанському протистоянні "Севільї" та "Бетіса" переможцем вийшли гості, які відзначилися двома голами. А в матчі "Базель" - "Зальцбург" глядачі голів не побачили.

Матчі у відповідь 1/8 Ліги Європи пройдуть 20 березня.