ua en ru

Ліга арабських держав підтримала Саудівську Аравію в конфлікті з Іраном

Ліга арабських держав підтримала Саудівську Аравію в конфлікті з Іраном Фото: засідання Ліги арабських держав

У комюніке засуджуються напади на дипмісії Саудівської Аравії в Ірані

Міністри закордонних справ країн, що входять в Лігу арабських держав, на екстреному засіданні в Каїрі підтримали Саудівську Аравію в її конфлікті з Іраном. Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на такс текст заключного комюніке, поширеному за підсумками засідання.

В комюніке, зокрема, засуджуються напади на дипломатичні місії Саудівської Аравії в Ірані як "ворожі акти і провокації", а Тегеран звинувачується в нездатність захистити їх.

Повідомляється, що за текст заключного комюніке проголосували всі держави, за винятком Лівану, в якому потужною силою є підтримувана Тегераном шиїтська організація "Хезболла".

В комюніке не йдеться ні про які конкретні спільні заходи, спрямовані проти Ірану, проте вказується про створення комітету для дискусій щодо кризи та консультацій щодо можливих подальших дій.

Відзначимо, напередодні відбулася зустріч глав МЗС країн Перської затоки, які також висловили підтримку Саудівської Аравії, яка пообіцяла вжити додаткових заходів в разі "продовження Іраном своєї нинішньої політики".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що арабські країни Перської затоки проведуть засідання з відносин з Іраном.