ua en ru

Лідери п'яти країн у Ганновері: з РФ знімуть санкції лише у разі повного виконання мінських угод

Лідери п'яти країн у Ганновері: з РФ знімуть санкції лише у разі повного виконання мінських угод Фото: у Ганновері відбулася зустріч Меркель, Обами, Кемерона, Олланда і Ренці

США і країни ЄС не приймають російську окупацію і спробу анексії Криму

Президент США і лідери чотирьох країн Євросоюзу не приймають "російську окупацію і спробу анексії Криму", а санкції з Росії знімуть лише у разі повного виконання мінських домовленостей. Про це Барак Обама, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці заявили за підсумками зустрічі у німецькому Ганновері, передає прес-служба Білого дому.

"Лідери знову заявили, що санкції проти Росії буде знято, якщо мінські угоди будуть виконані у повному обсязі", - сказано в повідомленні.


Лідери п'яти країн також ще раз підкреслили, що вони не приймають "російську окупацію і спробу анексії Криму".

Нагадаємо, сьогодні, 25 квітня, у Ганновері (ФРН) відбулася зустріч лідерів п'яти країн - Німеччини, США, Великобританії, Франції та Італії, на якій у тому числі обговорювалася міграційний криза в Європі і боротьба з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".