ua en ru

Лідери опозиції не роблять нічого конкретного в той час як люди мерзнуть на майдані, - експерти

Лідери опозиції не змогли відстояти свої ключові вимоги і нічого конкретного не роблять у той час, як люди мерзнуть на майдані. Про це на особистих сторінках в Facebook пишуть журналісти, політтехнологи та громадські активісти.

Незалежний політичний консультант Віктор Уколов переконаний, що минулої неділі, 24 листопада, на вулицю вийшли не просто протестувальники, а середній клас - кияни.

"Більшість прийшли підтримати рух України в Європейський союз, а не Арсенія Яценюка, Віталія Кличка чи Тягнибока. Замість цього з трибуни люди почули інші меседжі", - написав Уколов.

Лідер групи "ВВ" Олег Скрипка зі сцени Майдану засудив гасла протестувальників "Слава нації! Смерть ворогам!" пояснивши це тим, що подібні гасла асоціюються з певним режимом у Німеччині у тридцятих роках.

Лідер гурту "Скрябін"Кузьма, заявив у коментарі телеканалу TV-4, що у нього таке враження, що опозиція хоче "продати стару машину за ціною нової".

"...Опозиція не робить нічого конкретного і люди змушені мерзнути і отримувати по голові. Але я не бачив не одного з керівників майдану, щоб вони самі мерзли на вулиці і отримали по голові.... В 2004 році революція дала нам такого зрадника, що не дай Бог повторити...", - повідомив Кузьма.

Політичний експерт Євген Магда вважає, що опозиція не змогла відстояти одне з ключових своїх вимог - відставки уряду і причина цього - самовпевненість опозиціонерів. Магда додав, що опозиціонерам поки що демонструють натовпі лише міць голосових зв'язок.