ua en ru

Лідери Конгресу США домовилися про зняття ембарго на експорт нафти

Лідери Конгресу США домовилися про зняття ембарго на експорт нафти Фото: президент США Барак Обама

Голосування по затвердженню плану держвидатків заплановано на завтра

Лідери Конгресу США досягли компромісу за планом бюджетних витрат США на 2016 фінансовий рік, завдяки чому держапарат уникне тимчасового припинення роботи, а 40-річну заборону на експорт нафти буде скасовано. Про це повідомив спікер Палати представників Пол Райан, передає Bloomberg.

За словами Райана, голосування по затвердженню плану держвидатків заплановано на четвер, 17 грудня. На державні видатки планується виділити 1,1 трлн доларів. В рамках дискусії лідерам конгресу вдалося прийти до угоди про скасування ембарго на експорт американської сирої нафти, введеного в 1975 році, заявив агентству конгресмен від штату Вісконсін Рейд Ріббл.

На зняття нафтового ембарго наполягали республіканці. Саме їх розбіжностями з даного питання з представниками Демократичної партії викликала затримку у прийнятті закону про держвидатки. Проти зняття ембарго виступав президент США Барак Обама. Демократи говорять про необхідність підтримки компаній, що працюють з екологічними поновлюваними джерелами енергії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за скасування ембарго активно виступають нафтові компанії, які стверджують, що експорт допоможе збільшити поставки багатьом виробникам, які страждають від низьких цін на нафту.