ua en ru

Лідери G20 дозволили Путіну брати участь у саміті в Австралії

Лідери країн "Великої двадцятки " досягли консенсусу щодо участі Президента Росії Володимира Путіна на саміті G20, який відбудеться 15-16 листопада в австралійському місті Брісбені.

Лідери країн "Великої двадцятки " досягли консенсусу щодо участі Президента Росії Володимира Путіна на саміті G20, який відбудеться 15-16 листопада в австралійському місті Брісбені. Про це заявив міністр фінансів Австралії Джо Хокі в неділю, 12 жовтня, в інтерв'ю телеканалу ABC, передає Deutsche Welle.

Повідомляється, що для виключення Росії з G20 потрібна згода всіх країн двадцятки. Участь Путіна підтвердив міністр фінансів Росії, повідомив Хокі.

За словами австралійського міністра, лідери країн "Великої двадцятки " досягли консенсусу щодо участі в саміті російського президента. Німецький канцлер Ангела Меркель і президент США Барак Обама теж були "за" участь Росії, припустив політик. "Я думаю, на цій зустрічі відбудеться докладний і відкритий діалог з Путіним", - заявив Хокі.

Зазначимо, незважаючи на різку критику деяких членів G20 в адресу Росії з-за конфлікту в Україні, ще на початку вересня австралійський уряд на правах господаря саміту розглядав можливість відкликати запрошення на зустріч для Путіна. Однак для виключення кого-небудь із складу учасників була необхідна згода всіх двадцяти країн.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що країни G20 поки не домовилися щодо участі Президента Росії Володимира Путіна в австралійському саміті.