ua en ru

Лідери фракцій ВР підписали проект звернення до Європарламенту щодо безвізового режиму

Лідери фракцій ВР підписали проект звернення до Європарламенту щодо безвізового режиму Фото: Ірина Геращенко повідомила про підписання проекту з безвізу у парламенті

Віце-спікер Ірина Геращенко сподівається, що депутати проголосують за нього у вівторок, 15 листопада

Лідери майже всіх парламентських фракцій за ініціативою керівництва Верховної ради підписали проект звернення до Європарламенту та Ради ЄС щодо невідкладного надання Україні безвізового режиму. Про це повідомила в Facebook віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що цей проект буде зареєстровано у вівторок, 15 листопада, і висловила сподівання, що цього ж дня його проголосують.

"Украіна виконала всі 144 критерії плану дій візової лібералізації. За цей час в нас виникли важкі додаткові обставини- війна, але ми виконали всі критерії. І ми очікуємо від ЄС виконання іх частини зобов'язань щодо безвізу", - написала віце-спікер.

Геращенко також додала, що Україна з розумінням ставиться до нових викликів, які постали перед ЄС, зокрема до міграційній кризи і до зусиль Євросоюзу ввести спецмеханізм для захисту своїх кордонів.

"Але ми проти прив'язки старту безвізу до спецмеханізму. Це подвійні стандарти, адже інші країни, що мають безвіз з ЄС, користуються зараз усіма перевагами, для них не закрили безвіз до старту спецмеханізму", - підкреслила вона.

Емоційний початок судячи з усього емоційного тижня. І на погоджувальній раді у ВР, і на круглому столі за участі посла Є...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 14 листопад 2016 р.

Нагадаємо, Рада Європейського союзу закликав своєчасно завершити прийняття рішень щодо введення безвізового режиму з Україною.