ua en ru

Лідери ЄС закликали продовжити роботу над підготовкою санкцій за кібератаки

Лідери ЄС закликали продовжити роботу над підготовкою санкцій за кібератаки Ілюстративне фото (European Union 2015 - European Parliament)

Лідери ЄС підкреслили, що всі пропозиції щодо посилення кібербезпеки повинні бути підготовлені до кінця каденції Європарламенту

Саміт ЄС закликав до посилення боротьби з кіберзлочинністю та запобігання кібератак шляхом введення обмежувальних заходів. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на результат саміту ЄС.

"Європейська рада закликає до заходів з протидії незаконній і умисній кіберактивності та побудови міцної системи кібербезпеки. Потрібна подальша робота над здатністю реагувати і запобігати кібератакам шляхом обмежувальних заходів ЄС", - йдеться в документі.

Лідери ЄС підкреслили, що всі пропозиції щодо посилення кібербезпеки повинні бути підготовлені до кінця каденції Європарламенту.

Також саміт ЄС підкреслив необхідність захистити демократичні системи ЄС і протидіяти дезінформації в контексті виборів у Європарламент навесні наступного року.

Зазначимо, Італія протистоїть пропозицій ряду інших членів ЄС про введення санкцій проти країн, які здійснюють кібератаки.

Нагадаємо, посли ЄС погодили новий санкційний режим за застосування хімзброї.