ua en ru

Лідери Британії, Франції і Німеччини допустили можливість нової ядерної угоди з Іраном

Лідери Британії, Франції і Німеччини допустили можливість нової ядерної угоди з Іраном Фото: Макрон і Мей (flickr.com/number10gov)

Вони домовилися, що угода повинна бути розширена на інші сфери

Лідери Британії, Франції та Німеччини погодились, що ядерна угода з Іраном є найкращим способом запобігти отримання ядерної зброї Тегераном. Про це повідомили у канцелярії прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, передає Reuters.

Мей провела телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якої вони домовилися, що угода повинна бути розширена на інші сфери, зокрема стосуватися балістичних ракет та дестабілізуючої діяльністі Ірану у регіоні.

"Вони сповнені рішучості продовжувати тісну співпрацю із США щодо вирішення низки проблем, які створює Іран: зокрема щодо питань, які буде може покрити нова угода", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що директор з політичного планування в Держдепартаменті США Брайан Хук заявив, що Сполучені Штати Америки (США) закликають країни Європи та інші держави запровадити санкції проти Ірану.