ua en ru

Держдеп США закликав Європу ввести санкції проти Ірану

Держдеп США закликав Європу ввести санкції проти Ірану Фото: Держдеп США

У США закликають країни Європи ввести санкції проти Ірану

Директор з політичного планування в Держдепартаменті США Брайан Хук заявив, що Сполучені Штати Америки (США) закликають країни Європи та інші держави запровадити санкції проти Ірану. Про це повідомляє Reuters.

"Ми закликаємо країни по всьому світу ввести санкції проти осіб і організацій, пов'язаних з ракетною програмою Ірану, це питання також посідало важливе місце в переговорах з європейськими партнерами", - заявив він.

Повідомляється, що ситуація навколо Ірану буде головною темою на переговорах держсекретаря США Майка Помпео з лідерами Саудівської Аравії та Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що санкції, які Вашингтон ввів стосовно Тегерана, спрямовані тільки проти "діяльності Ірану на дестабілізацію" і не стосуються іранського народу і законної ділової діяльності Ірану й інших країн.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що мета - не допустити можливостей фінансування такої "поганої поведінки", а саме ракетної програми Ірану, а також перешкодити експорту озброєнь терористичним організаціям.