ua en ru

Лідери 11 африканських країн підписали угоду про протидію конголезьким повстанцям

Лідери 11 африканських країн з регіону Великих озер підписали договір про протидію повстанцям, які діють на сході Демократичної Республіки Конго (ДРК). Документ був підписаний в столиці Ефіопії м. Аддіс-Абебі у присутності генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, повідомляє BBC.

Договір припускає можливість установи багатонаціонального контингенту сил, який буде розгорнуто на сході ДРК для протидії повстанцям з угрупування "Рух 23 березня" (М23). Угода покликана покласти край конфлікту центрального уряду і збройного угруповання M23.

Нагадаємо, мирна угода повинна була бути підписана в січні, однак у Південній Африці, Танзанії та Мозамбіку виникли питання до нової форми організації сил ООН в країні. Крім того, центральний уряд звинувачує Руанду та Уганду в організації допомоги M23. Однак представники цих двох африканських держав відкидають всі звинувачення.

"Рух 23 березня" було створено у квітні 2012 р. на базі повстанської організації "Національний конгрес народної оборони", що діяв на території Демократичної Республіки Конго.

Читайте також: На сході Конго поновилися бойові дії