ua en ru

Лідеру "Оплоту" Жиліну оголосили про підозру

Лідеру "Оплоту" Жиліну оголосили про підозру Фото: лідер "Оплоту" Євген Жилін

Його звинувачують в організації фіктивного підприємництва

Лідеру "Оплоту" Євгену Жиліну винесли підозра в організації фіктивного підприємництва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

"21 травня винесено підозра в організації фіктивного підприємництва (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України) лідеру "Оплоту" Євгену Жиліну і трьом директорам фірм його конвертаційного центру - за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України", - йдеться в повідомленні.

Следователии Державної фіскальної служби в області встановили, що Жилін є організатором злочинної групи, яка протягом 2012-2014 рр. здійснювала реєстрацію фірм на підставних осіб, через які були проконвертовані понад 50 млн грн. Так, на рахунки підприємств надходили безготівкові кошти, які в подальшому поверталися клієнтам у вигляді готівки.

В даний час проводиться перевірка стану дотримання вимог податкового законодавства в діяльності інших підконтрольних Жиліну підприємств.

Нагадаємо, наприкінці березня минулого року прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом пособництва в привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми лідера організації "Оплот" Жиліна, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

Крім того, УСБУ в області проводить досудове розслідування за фактом фінансування тероризму. Жиліним (ч. 2 ст. 258-5 КК України).

Зараз лідер "Оплоту" оголошений у розшук.